Plan een call
Plan een call
Menu
Sluiten
Menu
Sluiten
Menu
Sluiten
Home
Optimale klantreis realiseren
customer experience-1

Hoe realiseer je een optimale en persoonlijke klantreis?

Om nieuwe klanten te werven en bestaande klanten te behouden, moet jouw organisatie inspelen op hun steeds hogere verwachtingen. Ontdek hoe jij dit kan realiseren.

Door frictie haken klanten af

Klanten verwachten niet alleen een persoonlijke benadering, maar eisen ook dat zij met één druk op de knop alles kunnen regelen. In de praktijk is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Het stijgende aantal digitale kanalen maakt dit gehele proces steeds complexer. Bovendien is er veel data van klanten benodigd om een veilige en persoonlijke klantreis te realiseren. Daarbij rijst de vraag wat je van een klant aan gegevens mag opslaan. Dit alles leidt tot extra handelingen die de klantreis vertragen en bemoeilijken. De frictie die daardoor ontstaat kan een reden zijn waarom jouw klanten afhaken en voor alternatieven kiezen.

AVG
AVG

Veilig omgaan met klantgegevens

Ondanks dat klanten een persoonlijke benadering verwachten, zijn zij zich ook steeds bewuster van hun privacy en de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Er is veel aandacht voor hoe organisaties omgaan met de gegevens van hun klanten en in hoeverre die veilig worden opgeslagen. Het verkeerd gebruiken of lekken van klantgegevens kan grote gevolgen hebben voor de continuïteit en de reputatie van jouw organisatie.

Hierbij spelen er vragen als:

  • Hoe optimaliseer ik mijn (digitale) klantprocessen?
  • Hoe krijg ik toestemming van mijn klant om gegevens te gebruiken en hoe kan ik die klantgegevens het beste beheren?
  • Hoe weet ik dat mijn klant daadwerkelijk diegene is die hij zegt dat hij is?
klanttevredenheid
Customer Experience

Klantreis zonder frictie?

Je wilt een optimale en persoonlijke klantreis realiseren. Daarom wil je op een gebruiksvriendelijke manier toestemming van klanten krijgen om gegevens op een veilige manier op te slaan en te gebruiken ten behoeve van jouw dienstverlening. Daarnaast wil je ook zekerheid hebben dat de klant waarmee je (digitaal) zakendoet ook daadwerkelijk diegene is en/of de benodigde bevoegdheden heeft. Maar hoe realiseer je dat zonder het te complex te maken en tegelijkertijd wel te voldoen aan de laatste privacywetgeving?

Onaangenaam-verrast
Risico's

Als je niets doet?

De verhoogde aandacht voor digitale veiligheid en de verplichting om te voldoen aan de privacywetgeving, zorgen voor extra handelingen die de klantreis kunnen vertragen en bemoeilijken. Door de complexiteit die ontstaat, neemt de kans dat klanten afhaken gedurende het proces aanzienlijk toe. Als jouw organisatie niet kan voldoen aan de hoge klantverwachtingen, zullen nieuwe, maar ook bestaande klanten afhaken en voor alternatieven kiezen. Dit gaat ten koste van jouw omzet.

Oplossingen

Hoe kun je een persoonlijke klantreis realiseren?

De verschillende klantgerichte applicaties van jouw organisatie kunnen met slimme oplossingen geïntegreerd worden. Dit maakt een naadloos registratie- en inlogproces mogelijk dat jouw merk uitdraagt. Het stelt jouw organisatie in staat om op een veilige en gebruiksvriendelijke manier gegevens over de klant te gebruiken ten behoeve van het optimaliseren van jouw dienstverlening.

Aanpak

Hoe wij je helpen

Het realiseren van een persoonlijke klantreis zonder frictie is wat iedere organisatie graag wil. Vaak blijkt dit echter lastiger dan gedacht. Wij weten uit ervaring dat organisaties, zowel groot als klein, niet goed weten hoe ze dit kunnen bereiken. Wij ondersteunen en ontzorgen jouw organisatie, vanaf het aanscherpen van jouw doelen tot aan het implementeren van de oplossing en het bieden van de gewenste support.

Okta Webinar-1
Video

De toekomst van Customer Identity

Hoe transformeer je van een fysieke marktplaats naar een digitale marktplaats? Ontdek het in de video "The future of Customer Identity" over onze klant Royal FloraHolland.

Grabowsky-Consultant

Je wendbaarheid en weerbaarheid versterken?

Wij helpen je graag je doel te bereiken met de juiste Digital Identity strategie en passende Identity & Access Management oplossingen voor jouw medewerkers, partners, leveranciers en klanten.