Afspraak maken
Afspraak maken
Menu
Sluiten
Menu
Sluiten
Menu
Sluiten
Home
Reputatieschade voorkomen
hacker_website

Staat de reputatie van jouw organisatie op het spel?

Het is inmiddels niet meer de vraag of, maar wanneer jouw organisatie te maken krijgt met een hack of incident. Ontdek hoe jij jouw organisatie kan beschermen.

Reputatieschade voorkomen?

Of je nu werkzaam bent bij een bedrijf, een bank, een ziekenhuis of een overheidsorganisatie: elke organisatie beschikt in meer of mindere mate over gevoelige en vertrouwelijke data. Kwaadwillenden zoeken steeds vaker naar mogelijkheden om deze data te bemachtigen en tegen jouw organisatie te gebruiken. Als organisatie is het dus van groot belang om je hiertegen te beschermen.

Financiele-schade
Schade

Financiële en operationele schade

Een hack of een incident leidt, naast financiële en operationele schade, ook tot reputatieschade. Negatieve berichtgeving in de media of verscherpt toezicht kunnen namelijk leiden tot commotie en - in het ergste geval - dat klanten of partners geen zaken meer willen doen met jouw organisatie.

Als resultaat krijgen organisaties te maken met vraagstukken als:

  • Hoe voorkom ik dat mijn organisatie reputatieschade oploopt door een datalek?
  • Wat als op straat komt te liggen dat wij als organisatie onvoldoende controle hebben over onze identiteiten en toegangsrechten?
  • Hoe verklein ik de impact van een hack?
Security-awareness
Bewustwording

Zijn jouw medewerkers zich bewust van het risico?

Om de schade te beperken, is het allereerst essentieel om medewerkers bewust te maken van wat zij kunnen doen om reputatieschade te voorkomen. Kwaadwillenden maken volgens Forrester vaak misbruik van accounts met hoge rechten, de zogenaamde privileged accounts. Het is daarom belangrijk om inzicht te hebben in hoe identiteiten binnen jouw organisatie toegang krijgen en of dit wel gebeurt onder de juiste voorwaarden.

Cruciaal hierbij zijn vragen als: wie mag bij welke informatie, is de persoon die toegang wil wel echt wie hij zegt dat hij is en gebruikt de persoon de toegang zoals die bedoeld is of is het gedrag afwijkend? Door vooraf betere maatregelen te treffen, kan reputatieschade voorkomen worden of de impact hiervan beperkt blijven.

cyberaanval
Risico's

Als je niets doet?

De kans op datalekken door een hack of incident neemt aanzienlijk toe bij een gebrek aan controle en inzicht. Denk bijvoorbeeld aan een medewerker die een Excelbestand met HR-data per ongeluk naar de verkeerde persoon stuurt. Of iemand die ongeautoriseerd zichzelf toegang verschaft tot deze data. Daarbij kunnen persoonlijke gegevens gelekt worden, waardoor er kans is op privacyschending en in het ergste geval identiteitsfraude.

Als er bedrijfsgevoelige informatie op straat komt te liggen, kan dat direct invloed hebben op jouw concurrentiepositie. Klanten of partners kunnen het vertrouwen in jouw organisatie verliezen en voor alternatieven kiezen.

Oplossingen

Hoe bescherm je jouw organisatie?

Voorkomen is beter dan genezen. Door vooraf betere maatregelen te treffen, kan reputatieschade voorkomen worden en kan er bovendien sneller gereageerd worden op mogelijke hacks of incidenten, waardoor je snel ‘back to business’ kan zijn. Inzicht en daarmee controle over de identiteiten en accounts binnen jouw organisatie maakt jouw organisatie minder kwetsbaar.

Kadaster Logo
"Zeer interactief programma. Goede afwisseling tussen theorie en praktijk. De training was, in samenwerking met het Kadaster, goed toegesneden op de organisatie."
Aanpak

Hoe wij je helpen

De noodzaak om je organisatie tegen reputatieschade te beschermen is helder. Wij weten echter uit ervaring dat organisaties, zowel groot als klein, niet goed weten hoe ze dit voor elkaar krijgen. Wij ondersteunen en ontzorgen jouw organisatie, vanaf het aanscherpen van jouw doelen tot aan het implementeren van de oplossing en het bieden van de gewenste support.

NIBC kantoor
Succesverhaal

In gesprek met NIBC

We gingen in gesprek met onze klant NIBC om hun ervaring te horen over de toegevoegde waarde van Identity Governance & Administration (IGA) in de cloud en waar je als organisatie op moet letten als je wil beginnen aan een IGA-project.

Grabowsky-Consultant

Je wendbaarheid en weerbaarheid versterken?

Wij helpen je graag je doel te bereiken met de juiste Digital Identity strategie en passende Identity & Access Management oplossingen voor jouw medewerkers, partners, leveranciers en klanten.