Plan een call
Plan een call
Menu
Sluiten
Menu
Sluiten
Menu
Sluiten

Hoe bereik je business efficiency met een IAM project?

Naar aanleiding van het IAM project dat wij deden bij A.S. Watson gingen we in gesprek met Jeroen Luijten, Manager Functioneel Beheer en Business Intelligence. Jeroen vertelt hoe A.S. Watson er in geslaagd is om binnen 6 maanden een IAM-oplossing te implementeren voor hun winkels. Leer meer over de business drivers en uitdagingen van een succesvol IAM-project. En hoe je met pragmatische stappen grote resultaten kunt bereiken!

Handmatig werk vervangen door automatisering 

Door een hoog personeelsverloop en meer dan 10.000 mutaties per jaar had de Benelux-organisatie van A.S. Watson, bekend van Kruidvat, Trekpleister, ICI Paris XL en Prijsmepper, een duidelijke behoefte om handmatig werk te vervangen door automatisering. Binnen 6 maanden is de organisatie erin geslaagd om met succes een IAM-oplossing te implementeren voor hun winkels. Daarmee werden niet alleen de kosten en doorlooptijden gereduceerd, maar is de Benelux-organisatie ook een koploper binnen de wereldwijde A.S. Watson Group en daarmee een voorbeeld voor andere bedrijven.

Kenmerken A.S. Watson
  • Winkels: 1700 winkels in de Benelux
  • Medewerkers: 25.000 medewerkers
  • Type organisatie: Gedecentraliseerde organisatie
  • Doel: Business efficiency verhogen
  • Technologie: One Identity
De uitdaging

Waarom zijn jullie begonnen met een IAM project?

We zijn pas vrij laat begonnen met het ontwikkelen van digitalisering voor de winkelmedewerkers in de winkel. Employee selfservice was voor ons relatief nieuw. Dat is waar op een gegeven moment de vraag 'hoe gaan we identiteiten beheren?' ontstaat. Onze initiële drive om met een Identity Management systeem te beginnen kwam voort uit het feit dat we ineens vier keer zoveel accounts  moesten beheren. Met ons handmatige proces kon dat niet meer. We moesten eigenlijk vier mensen extra binnen de IT-organisatie aannemen om het beheer proces in tact te houden. Die ruimte hadden we niet.

De oplossing

Wat was het gewenste resultaat dat jullie voor ogen hadden? 

Onze organisatie werd gedreven door operationele verbeteringen. Dit is anders dan bijvoorbeeld een bank die meer compliance gedreven is. Onze belangrijkste aanleiding was een groot HR-project dat zonder IAM niet ondersteund kon worden. Er was op de winkelvloer geen dienstverlening voor personeel. Er bestond bijvoorbeeld geen mail account voor een filiaal manager. Dat moest wel mogelijk gemaakt worden. Het kwam dus voort uit de wens voor HR Self-Service zoals recruitment processen, learning processen en performance monitoring.

IAM-selfservice

"Ons belangrijkste doel was HR Self-service"

 

 

Waarom hebben jullie gekozen voor One Identity als IAM oplossing?

De technische oplossing van One Identity paste het beste bij onze visie en doelstellingen, ook qua prijs. In de oplossing zit de mogelijkheid voor automatisering van het HR onboarding proces (in-, door- en uitstroomprocessen). En One Identity biedt ook Out Of The Box de mogelijkheid om via een portal zicht te krijgen op externenregistratie. Daarbij is IAM de 'source of truth'. Tenslotte biedt de oplossing ook de mogelijkheid voor review processen en geautomatiseerde mogelijkheden voor auditors om processen te auditen. 

Het resultaat

Hoe heeft Grabowsky jullie geholpen en hoe helpt Grabowsky jullie nu? 

Wij gedragen ons als een flinke MKB'er en zochten een passende partner die hiermee om kan gaan. We wisten ongeveer wat we wilden bereiken en zochten een partner die met multidisciplinaire mensen snel aan de slag kon gaan om onze doelstellingen te bereiken. De eerste toegevoegde waarde van onze samenwerking zagen we al na drie maanden. Momenteel  schrijven we gezamenlijk beleid hoe we IAM, in eerste instantie binnen de Benelux, maar uiteindelijk Group breed, kunnen inzetten.

De belangrijkste les

Wat is de belangrijkste les die je geleerd hebt over dit traject?

Vlieg een project niet aan met een IT-bril. Kijk vanuit de business naar de techniek en niet andersom. IAM is een reis die al begint bij het zoeken naar waar je je identiteiten vandaan haalt en hoe goed je in-, door- en uitstroomprocessen zijn. En, last nut not least, laat op korte termijn waarde aan jouw organisatie zien!

stakeholder

 

"Kijk vanuit de business naar de techniek en niet andersom"

Wat zou je andere organisaties die ook streven naar business efficiency willen meegeven?

Begin bij het op orde krijgen van je bron data.

Grabowsky Consultant

Sta je ook voor een Digital Identity uitdaging?

Laat ons weten wat je vraag of probleem is. We gaan er graag met je over in gesprek om je vraag te verhelderen, na te denken over het slimme plan en het selecteren van de passende technologische oplossing.