Plan een call
Plan een call
Menu
Sluiten
Menu
Sluiten
Menu
Sluiten
Home
Continuïteit borgen
continuiteit-1

Is de continuïteit van jouw organisatie gewaarborgd?

Cybercriminaliteit, zoals hacks en ransomware-aanvallen, zijn aan de orde van de dag en bedreigen de continuïteit van organisaties. Meer weten hoe jij jouw organisatie hiertegen kan beschermen? Lees het hier.

Continuïteit borgen

Meer en meer wordt er vanuit huis gewerkt en wordt er gebruikgemaakt van apparaten die niet onder controle van jouw organisatie staan. Vooral cloudapplicaties, die zich buiten de grenzen van het bedrijfsnetwerk bevinden, zijn populair. Bovendien hebben naast interne medewerkers ook externe partijen, partners, klanten en leveranciers toegang tot bedrijfsgegevens nodig. Deze ontwikkelingen maken organisaties kwetsbaar voor datalekken en hacks die kunnen leiden tot het volledig plat leggen van een organisatie. Het is dus van groot belang om de juiste maatregelen te treffen om de continuïteit van jouw organisatie te borgen.

datalek
Kwetsbaar

De kans op een hack is 1 op 8

Deze kans is extreem groot als je bedenkt dat de kans op brand maar 1 op 8000 is. Het is ontzettend vervelend wanneer je door een cyberaanval niet meer je werk kunt doen. Helemaal als je organisatie ook nog gegijzeld wordt door kwaadwillenden en gechanteerd. Dit heeft grote (financiële) gevolgen en stress tot gevolg.

Daarom moeten organisaties zich afvragen:

  • Hoe goed ben ik beschermd tegen een cyberaanval?
  • Hoe kan ik mijn organisatie goed beschermen tegen een datalek of ransomware-aanval?
  • Hoe ben ik zo snel mogelijk weer ‘back to business’ na een incident of hack?
Digital-Identity
Digital Identity

Staat de digitale identiteit centraal in jullie beveiliging?

Omdat we steeds vaker buiten het bedrijfsnetwerk werken, is het belangrijk om inzicht in te hebben in hoe identiteiten binnen jouw organisatie hun rechten gebruiken. De digitale identiteit is daarmee leidend in het vergroten van je digitale weerbaarheid en daarmee de continuïteit van jouw organisatie. Vragen waar je als organisatie mee kan worstelen, zijn:

  • Is de persoon die inlogt de persoon die hij zegt dat hij is?
  • Heeft deze persoon enkel toegang tot zaken die nodig voor zijn functie?
  • Gebruikt de persoon de toegang normaal of is zijn gedrag afwijkend?

 

Ransomware
Risico's

Als je niets doet?

De kans op datalekken door een hack of incident neemt aanzienlijk toe bij een gebrek aan controle en inzicht. Denk bijvoorbeeld aan medewerkers die klikken op een verkeerde link of reageren op een phishing mail. Het is niet de vraag of, maar wanneer jouw organisatie te maken krijgt met een hack of een incident. Eenmaal binnen is het voor een kwaadwillende relatief gemakkelijk om gegevens te vinden die toegang verschaffen tot bedrijfsgevoelige systemen en data. En bij alle hacks en incidenten geldt: hoe langer jouw medewerkers hun werk niet kunnen doen, hoe groter de schade.

Oplossingen

Hoe bescherm je jouw organisatie?

Voorkomen is beter dan genezen. Je wilt de continuïteit van jouw organisatie garanderen, het thuiswerken stimuleren, maar dit ook beheersbaar en veilig houden. Inzicht en daarmee controle over de identiteiten en accounts binnen jouw organisatie maakt jouw organisatie minder kwetsbaar. Wanneer de toegangscontrole op orde is en je de meest risicovolle accounts identificeert en beschermt, zal de impact van een mogelijke cyberaanval een stuk kleiner zijn en zal je snel ‘back to business’ zijn.

Aanpak

Hoe wij je helpen

De noodzaak om de continuïteit van je organisatie te borgen is helder. Wij weten echter uit ervaring dat organisaties, zowel groot als klein, niet goed weten hoe ze dit voor elkaar krijgen. Wij ondersteunen en ontzorgen jouw organisatie, vanaf het aanscherpen van jouw doelen tot aan het implementeren van de oplossing en het bieden van de gewenste support.

Over-ons_de-Volksbank_pand
Succesverhaal

In gesprek met de Volksbank

We gingen in gesprek met De Volksbank. Zij zijn al behoorlijk ver met de implementatie van een IAM en PAM oplossing. Leer in dit klantverhaal hoe zij dit als organisatie voor elkaar hebben gekregen en welke stappen zij de afgelopen jaren hebben moeten zetten om dit te realiseren. Awareness en inzicht zijn, naast een afgestemde policy, een goed startpunt. Pas dan koop je een oplossing.

Grabowsky-Consultant

Je wendbaarheid en weerbaarheid versterken?

Wij helpen je graag je doel te bereiken met de juiste Digital Identity strategie en passende Identity & Access Management oplossingen voor jouw medewerkers, partners, leveranciers en klanten.