Plan een call
Plan een call
Menu
Sluiten
Menu
Sluiten
Menu
Sluiten
Home
Veilig hybride werken
hybrid-working

Heeft jouw organisatie grip op het hybride werken?

Hybride werken heeft de toekomst voor veel organisaties. Maar hoe zorg je dat jouw medewerkers veilig en effectief vanuit kantoor én thuis kunnen werken? Lees het hier. 

Thuiswerken blijft

Als we iets hebben geleerd van de coronacrisis, is dat thuiswerken blijft. Nu we weer terug naar kantoor gaan, kiezen steeds meer organisaties voor een hybride vorm van werken. Naar kantoor om elkaar te ontmoeten en ideeën op te doen. Thuis om die ideeën rustig uit te werken. Tijdens de coronacrisis hebben organisaties snel geschakeld, zodat het werk door kon gaan. Daarbij was er niet altijd tijd om na te denken over hoe dit op een veilige manier is vorm te geven. Doordat hybride werken blijvend is, moet er nu wél goed nagedacht worden over een veilige manier van werken 

Hybride werken
Flexibiliteit

Veilig en snel samenwerken

Niet alleen wordt er vaker buiten het bedrijfsnetwerk gewerkt. Ook wordt er meer en meer gebruikgemaakt van apparaten en samenwerktools die niet onder controle van jouw organisatie staan. Vooral cloudapplicaties, die zich buiten de grenzen van het bedrijfsnetwerk bevinden, zijn populair. Bovendien hebben naast interne medewerkers ook externe partijen, partners, klanten en leveranciers toegang tot bedrijfsgegevens nodig. Als jouw organisatie onvoldoende inzicht heeft in deze type identiteiten, maakt dat jouw organisatie kwetsbaar voor cyberincidenten. 

Weet jouw organisatie bijvoorbeeld wel of: 

  • De persoon die inlogt wel de persoon is die hij zegt dat hij is? 
  • Of deze persoon enkel toegang heeft tot zaken die nodig voor zijn functie?
  • Of de persoon de toegang normaal gebruikt of is zijn gedrag afwijkend? 
Digital identity
Digital Identity

De digitale identiteit is leidend in beveiliging 

Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoe identiteiten binnen je organisatie hun rechten gebruiken. Zeker nu het aantal soorten identiteiten binnen organisaties fors is toegenomen. De digitale identiteit, een verzameling betrouwbare gegevens waarmee een entiteit (persoon, organisatie, object of apparaat) zich digitaal kan identificeren, is daarmee leidend in het vergroten van je digitale weerbaarheid en daarmee de wendbaarheid van je organisatie.

cyberaanval
Risico's

Als je niets doet?

Je wilt natuurlijk niet dat de deur openstaat voor hackers. Desondanks is sinds het begin van de coronapandemie een significante stijging van cyberincidenten te zien. Uit het Cyber Risk Report 2021 van Forrester en Tenable blijkt dat 74% van de organisaties cyberincidenten toeschrijft aan het thuiswerken. Dit komt onder andere door het gebruik van cloud applicaties, maar ook door het gebrek aan awareness van thuiswerkende medewerkers. 

Oplossingen

Hoe bescherm je jouw organisatie?

Je wilt de continuïteit van jouw organisatie garanderen, het thuiswerken stimuleren, maar dit ook beheersbaar en veilig houden. Inzicht en daarmee controle over de identiteiten en accounts binnen jouw organisatie, maakt jouw organisatie minder kwetsbaar. Wanneer de toegangscontrole op orde is, zal de impact van een mogelijk cyberincident een stuk kleiner zijn. 

Aanpak

Hoe wij je helpen

De noodzaak om hybride werken goed in te richten, is helder. Wij weten echter uit ervaring dat organisaties, zowel groot als klein, niet goed weten hoe ze dit voor elkaar krijgen. Wij ondersteunen en ontzorgen jouw organisatie, vanaf het aanscherpen van jouw doelen tot aan het implementeren van de oplossing en het bieden van de gewenste support. 

NIBC kantoor
Succesverhaal

In gesprek met NIBC

We gingen in gesprek met onze klant NIBC om hun ervaring te horen over de toegevoegde waarde van Identity Governance & Administration (IGA) in de cloud en waar je als organisatie op moet letten als je wil beginnen aan een IGA-project.

Grabowsky-Consultant

Je wendbaarheid en weerbaarheid versterken?

Wij helpen je graag je doel te bereiken met de juiste Digital Identity strategie en passende Identity & Access Management oplossingen voor jouw medewerkers, partners, leveranciers en klanten.