Plan een call
Plan een call
Menu
Sluiten
Menu
Sluiten
Menu
Sluiten
Home
Compliance risico's minimaliseren
compliance-1-1

Voldoet jouw organisatie aan wet- & regelgeving?

Als organisatie moet je voldoen aan wet- en regelgeving. Dit is voor organisaties een grote uitdaging. Lees hier hoe je audits van je bedrijfsprocessen glansrijk doorstaat.

Regeldruk en compliance

Er is er steeds meer wet- en regelgeving waar organisaties aan moeten voldoen. Bij audits moet je bijvoorbeeld aan kunnen tonen dat jouw organisatie voldoet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en ISO27001. Wanneer tijdens een audit blijkt dat jouw organisatie onvoldoende controle over de processen heeft, kan dit leiden tot een boete van de Autoriteit Persoonsgegevens of in het ergste geval het stopzetten van jouw business. Het oplossen van problemen die naar voren komen bij audits heeft daarom hoge prioriteit.

Wachtwoord-schijnveiligheid
Controle

Schijnveiligheid

Het kunnen aantonen dat je voldoet aan wet- en regelgeving en normen en eisen, is in veel organisaties een tijdrovend, complex en foutgevoelig proces. Vaak wordt gefragmenteerde informatie handmatig samengevoegd in één overzicht. Dit vergroot het risico op fouten en als organisatie heb je maar een beperkte controle over dit proces, zeker als dit maar één keer per jaar gecontroleerd wordt. Naast dat je dus veel tijd kwijt bent, resulteert dit ook in een zekere mate van ‘schijnveiligheid’.

Wil je echte veiligheid realiseren? Dan moet je als organisatie weten:

  • Hoe krijg ik zo snel mogelijk structureel audit-bevindingen van tafel? 
  • Welke identiteiten hebben toegang tot mijn bedrijfssystemen? En is deze toegang ook te rechtvaardigen?
  • Moet ik toestemming vragen aan mijn klanten om gegevens op te slaan en te gebruiken, en hoe kan ik dat het beste doen?
IAM-audit
Totaaloverzicht

Is jouw auditor tevreden?

Een centraal systeem, waarin informatie uit de HR-administratie en de toegangsrechten van identiteiten in applicaties samenkomt, maakt dat je efficiënter en effectiever aan de auditor aan kan tonen dat je voldoet aan wet- en regelgeving. Hierdoor ontstaat een totaaloverzicht van de rechten die medewerkers hebben. Maar het is meer dan alleen de implementatie van technologie. Het is ook noodzakelijk om processen en taken en verantwoordelijkheden vast te leggen.

 

datalek
Risico's

Als je niets doet?

Het is misschien heel verleidelijk om met een ‘quick fix’ de audit bevindingen tijdelijk van tafel te krijgen. Maar als jouw organisatie maar beperkte controle heeft, neemt het risico op incidenten toe. Datalekken door ongeautoriseerde toegang zijn daardoor aan de orde van de dag. Als gevolg hiervan kunnen medewerkers bijvoorbeeld inzicht hebben in (privacygevoelige) gegevens die niet noodzakelijk zijn voor hun werkzaamheden. Dit kan niet alleen grote financiële consequenties hebben, maar ook heel vervelende gevolgen voor de reputatie jouw organisatie.

Oplossingen

Hoe bescherm je jouw organisatie?

Je wilt op een efficiënte en effectieve manier aantoonbaar kunnen maken dat jouw organisatie voldoet aan wet- en regelgeving. Maar waar begin je?

De Volksbank
"We hebben niks aan een leverancier, leveranciers vind je overal, maar een partner vind je weinig, daarom hebben wij Grabowsky geselecteerd."
Aanpak

Hoe wij je helpen

Het is van groot belang om te voldoen aan wet- en regelgeving . Niet alleen vanwege de controles door een auditor, maar bovenal voor de interne digitale veiligheid en het zeker stellen van de privacy van de klant. Wij weten uit ervaring dat organisaties, zowel groot als klein, niet goed weten hoe ze dit voor elkaar kunnen krijgen. Wij ondersteunen en ontzorgen jouw organisatie, vanaf het aanscherpen van jouw doelen tot aan het implementeren van de oplossing en het bieden van de gewenste support.

NIBC kantoor
Succesverhaal

In gesprek met NIBC

We gingen in gesprek met onze klant NIBC om hun ervaring te horen over de toegevoegde waarde van Identity Governance & Administration (IGA) in de cloud en waar je als organisatie op moet letten als je wil beginnen aan een IGA-project.

Grabowsky-Consultant

Je wendbaarheid en weerbaarheid versterken?

Wij helpen je graag je doel te bereiken met de juiste Digital Identity strategie en passende Identity & Access Management oplossingen voor jouw medewerkers, partners, leveranciers en klanten.