Plan een call
Plan een call
Menu
Sluiten
Menu
Sluiten
Menu
Sluiten
Home
Groei, efficiency en flexibiliteit bevorderen
groei-1

Wil jij de groei, efficiëncy en flexibiliteit van jouw organisatie bevorderen? 

Digitalisering is een kans om als organisatie groei, efficiëncy en flexibiliteit te realiseren. Maar hoe krijg jij snelle groei van jouw organisatie onder controle zonder verdubbeling van IT-resources?  

Gezonde en veilige groei 

Door groei of bijvoorbeeld een overname neemt het aantal medewerkers, IT-systemen en opdrachten toe. Mooie ontwikkelingen, maar hoe zorg je er als organisatie voor dat je op een gezonde, maar ook veilige manier kan blijven groeien? Om onderscheidend te blijven en aan de verwachtingen van medewerkers, cliënten, partners of burgers te voldoen, moet je als organisatie snel inspringen en meegaan in nieuwe ontwikkelingen en veranderende marktomstandigheden. Dit is alleen mogelijk als je de interne organisatie op orde hebt. Voor veel organisaties is juist dit uitdagend.

versnipperd-IT-landschap
Complexiteit

Versnipperd IT-landschap

Veel organisaties hebben te maken met een versnipperd IT-landschap. Dit vraagstuk is des te complexer doordat medewerkers vaker thuiswerken en ook leveranciers, partners en externe partijen toegang nodig hebben tot bedrijfsgegevens. Toen aan het begin van de COVID-19 pandemie massaal thuisgewerkt moest worden, hebben veel organisaties snel opgeschaald met tijdelijke digitale oplossingen. Dit heeft de organisatie draaiende gehouden, maar is ten koste gegaan van inzicht in en controle over de identiteiten binnen de organisatie en hoe zij hun toegang gebruiken.


Hierdoor worstelen organisaties met vraagstukken als:

  • Hoe krijg ik inzicht in het IT-landschap en de verschillende applicaties die gebruikt worden?
  • Hoe zorg ik dat ik weet wie waar in mijn organisatie toegang toe heeft nu er meer buiten het bedrijfsnetwerk gewerkt wordt?
  • Hoe zorg ik dat mijn medewerkers, partners en leveranciers veilig, snel en gemakkelijk kunnen werken, waar en wanneer ze willen?
Wendbaarheid
Wendbaarheid

Kun jij snel inspelen op veranderingen?

Om als organisatie flexibel en wendbaar te zijn, moet je snel in kunnen spelen op veranderingen. Zo ben je in staat om als organisatie te groeien. Hiervoor is het essentieel dat processen duidelijk zijn vastgelegd, welke data er binnen deze processen gebruikt wordt en wie er binnen de organisatie toegang heeft tot deze data. Daarnaast is het essentieel om scherp te hebben hoe het IT-landschap van jouw organisatie eruitziet en welke applicaties waarvoor nodig zijn. Maar, waar begin je? Organisaties kunnen vaak vastlopen in de complexiteit omdat zij gewoon niet meer weten waar te beginnen.

Administratieve-handelingen
Risico's

Als je niets doet?

Wanneer het inzicht in het IT-landschap ontbreekt, wordt de groei en flexibiliteit van jouw organisatie belemmerd. Je hebt bijvoorbeeld geen idee waar precies de pijnpunten zitten en welke impact bepaalde keuzes hebben. Want welke applicaties worden er eigenlijk binnen jouw organisatie gebruikt? En wat betekenen de toegangsrechten binnen die applicaties? Als je geen antwoord kan geven op deze vragen, bestaat het gevaar dat er zaken gaan omvallen. Door het versnipperde IT-landschap neemt daarnaast vaak het handmatige werk toe. Dit heeft tot gevolg dat je minder snel kan inspelen op veranderingen en er een grote kans op fouten is. Hierdoor heb je als organisatie onvoldoende controle. Je bent in dit scenario steeds meer bezig met ‘randzaken’ en veel minder met jouw core business.

Oplossingen

Hoe realiseer je groei, efficiëncy en flexibiliteit?

Door inzicht in en controle over de identiteiten binnen jouw organisatie ben je in staat om als organisatie te groeien. Op deze wijze kan je makkelijker inspelen op veranderingen en schakelen met andere partijen.

AS Watson
"Onze initiële drive om met een Identity Management systeem te beginnen kwam voort uit het feit dat we ineens vier keer zoveel accounts  moesten beheren."
Aanpak

Hoe wij je helpen

Om onderscheidend te blijven, moet je als organisatie snel kunnen inspelen op en meegaan met nieuwe ontwikkelingen en veranderende marktomstandigheden. Vaak blijkt dit echter lastiger dan gedacht, door een gebrek aan inzicht in en controle over het IT-landschap en identiteiten. Wij weten uit ervaring dat organisaties, zowel groot als klein, niet goed weten hoe ze dit kunnen realiseren. Wij ondersteunen en ontzorgen jouw organisatie, vanaf het aanscherpen van jouw doelen tot aan het implementeren van de oplossing en het bieden van de gewenste support.

As Watson winkels
Succesverhaal

In gesprek met A.S. Watson

We gingen in gesprek met onze klant A.S. Watson over de inzichten en lessen die ze geleerd hebben van hun succesvolle IAM-project waar het behalen van business efficiency een belangrijk doel was. Leer meer over het belang van het bij elkaar brengen van de verschillende silo’s in een organisatie en hoe je met pragmatische stappen grote resultaten kunt bereiken.

Grabowsky-Consultant

Je wendbaarheid en weerbaarheid versterken?

Wij helpen je graag je doel te bereiken met de juiste Digital Identity strategie en passende Identity & Access Management oplossingen voor jouw medewerkers, partners, leveranciers en klanten.