Contact Werken bij
Taal:
Nederlands
Plan een call
Plan een call
Menu
Sluiten
Menu
Sluiten
Menu
Sluiten
Taal:
Nederlands

Is jouw organisatie weerbaar tegen cyberaanvallen in de supply chain?

Leestijd 2 min
21 april 2022, laatste update 17 juni 2022

In de huidige wereld van digitalisering zijn steeds meer organisaties dagelijks afhankelijk van leveranciers om hun bedrijfsprocessen te ondersteunen. Dit kan organisatorisch zijn, maar ook op het gebied van (kritieke) IT en infrastructuur besteden organisaties in toenemende mate veel uit. Om de taken op een juiste wijze uit te kunnen voeren en organisaties goede ondersteuning te bieden, hebben deze leveranciers toegang nodig tot de meest kritieke IT-systemen, bedrijfsdata, applicaties en infrastructuur van organisaties. Hiervoor maken zij gebruik van accounts met hoge rechten, ook wel privileged accounts genoemd.  

De supply chain als zwakke schakel

hacker-manDe toegang die de partners en leveranciers hebben, maken deze partijen tot een interessant doelwit voor hackers. Vanwege de onderlinge verbondenheid, hacken cybercriminelen steeds vaker via partners of leveranciers. De zwakste schakels zijn immers vaak te vinden in de supply chain.

De toenemende groei van uitbestede werkzaamheden maakt het voor organisaties steeds belangrijker om ervoor te zorgen dat leveranciers op een veilige manier toegang krijgen tot hun kritieke systemen zonder daarmee de ‘operatie’ te verstoren.

Hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie weerbaar is tegen cyberaanvallen bij jouw partners en leveranciers?  

  • Besef het gevaar – ontwikkel een strategische visie die aansluit bij de wensen vanuit de business. Ga vervolgens op zoek naar een passende oplossing. 

  • Creëer inzicht - maak inzichtelijk welke leveranciers er zijn en welke toegang leveranciers nodig hebben om hun werkzaamheden uit te voeren.   

  • Controleer privileged toegang – beheer de toegang van leveranciers in een centrale omgeving. Dit kan met een Vendor Privileged Access Management (PAM) oplossing, waarmee partners en leveranciers eenvoudig en gecontroleerd toegang verkrijgen tot de bedrijfskritieke systemen.   

Vendor Privileged Access Manager 

Vendor PAM mitigeert risico's door organisaties te helpen bij het efficiënt beheren van privileged accounts, het proactief bewaken en beheren van hun activiteiten en het snel identificeren van en reageren op verdachte activiteiten en bedreigingen. Het inrichten van Vendor PAM biedt jouw organisatie dan ook de volgende voordelen:  

  • Leveranciers en partners kunnen via een portal eenvoudig en gecontroleerd via een versleutelde verbinding toegang verkrijgen tot de bedrijfskritieke systemen. 
  • Met just-in-time gebruikersprovisioning en -toegang wordt bepaald tot welke kritieke systemen en onder welke omstandigheden een leverancier precies toegang kan krijgen.  
  • Het beheer op toegang wordt eenvoudiger, aangezien beheerders maar op één (gebruiksvriendelijke) manier binnen kunnen komen om onderhoud te plegen. Dit vermindert operationele kosten en complexiteit. 
  • De accounts die toegang geven tot de omgevingen hoeven niet meer in de bestaande IT-omgeving opgevoerd te worden, maar worden in een aparte geïsoleerde omgeving van de centrale vendor PAM oplossing opgevoerd.  
  • Logging en monitoring op de toegang van leveranciers wordt gefaciliteerd. Daardoor ben je zichtbaar in controle over de toegang van leveranciers en partners en voldoet aan wet- en regelgeving. 
  • Het draagt bij aan het mitigeren van cybersecurity risico’s. 

 

Contact

Wil jij weten wat Vendor PAM voor jouw organisatie kan betekenen?

Bel, mail of maak een afspraak. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Afspraak maken
- Suzanne van Oosterum,
Suzanne has a background in political science and international relations. In her work as a business consultant at Grabowsky, she strives to bridge the gap between IT and the business, so that IAM is not just seen as an "IT party." She does this by providing insight into the problem and realizing business value, including by improving processes and raising awareness within organizations.

Gerelateerde berichten